Alles bekijken

De 5 leukste interactieve kinderboeken voor peuters

interactieve boek lezende moeder met kind

Als peuter gaat je kind een steeds actieve rol aan nemen tijdens het lezen. Hoewel ze zelf nog niet kunnen lezen, willen ze voelen aan het boek of naar de plaatjes kijken. Gelukkig zijn er genoeg boeken voor de jonge lezers om ze actief te betrekken bij het verhaal. Van flapjes vol geheimen tot geluiden die dieren tot leven laten komen. Interactieve kinderboeken kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Benieuwd met welke interactieve kinderboek je jouw peuter weet te prikkelen? Dat weet jij na het lezen van onze vijf favoriete interactieve kinderboeken

Kiekeboe

De Kiekeboe serie biedt peuters een unieke, verrassende manier om kennis te maken met dieren en de rest van de wereld. Door te draaien, schuiven en trekken ontdekken de kinderen de dieren op een speelse manier. Ga op ontdekking op de boerderij vanuit je eigen huis en leer je kinderen met de verschillende boeken over de koe, beer maar ook de zon en maan. Elke boek is weer een verrassing door de interactieve elementen, waardoor kinderen steeds weer een bladzijde willen omslaan

Carnaval der Dieren

Met dit interactieve boek kunnen peuters op een magische reis gaan waarbij ze op muzieknoten drukken om de dieren in het carnaval tot leven te brengen. Bij elk dier hoort een uniek muzikaal fragment.  Het verhaal gaat over twee broers die een deur vinden naar een magische wereld en daar de ene na het andere avontuur beleven. Zo ontmoeten ze een leeuw, lopen mee met olifanten en helpen ze een eeuwenoude schildpad.  Elke pagina is weer een nieuw avontuur voor de twee broers én kinderen.

Draai, zoek & vind – De seizoenen

Een origineel, interactief draai, zoek &vind boek over de seizoenen! Een speelboek dat het observatie en concentratievermogen van kinderen stimuleert: Draai aan de wielen en kies de plaatjes die je in de grote tekening kunt terugvinden. Draai nog eens en zoek opnieuw! De plaatjes zijn abstract maar duidelijk genoeg voor je kind om ze te kunnen vinden. Spelenderwijs leer je je kind zo iets over wat bij welk seizoen hoort. Het is een heerlijk boek waarin genoeg te ontdekken is!

Van wie zijn deze billen?

Het is niet alleen de humoristische titel die dit boek aantrekkelijk maakt voor peuters. Het boek is lekker interactief en laat kinderen raden wat er achter elke flap zit. De vrolijke rijmpjes stimuleren om mee te doen met de raadsels en spelenderwijs te leren over verschillende dieren.

Cijfers

De stijlvolle kartonboek Cijfers op rijm is in mooie retro stijl geïllustreerd met dieren, voertuigen en kinderen. Iedere pagina heeft uitgespaarde elementen om te voelen en ontdekken. Zo kan je kind spelend de eerste stappen zetten met tellen en het herkennen van cijfers. In het boek komen herkenbare kleuren terug die de aandacht van zelfs de jongste lezer vast weten te houden.

Interactieve kinderboeken zijn een geweldige manier om het lezen te stimuleren en je kinderen actief te betrekken bij het verhaal. Deze vijf boeken zorgen ervoor dat je peuter mee wordt genomen in het verhaal en zelfs actief mee kan doen door te voelen. Ga dus met je kind op ontdekkingstocht.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.