Alle kinderboekjes

AVI boek

AVI-boeken zijn boeken die speciaal zijn geschreven voor beginnende lezers. Het zijn boeken die zijn ingedeeld op leesniveau, wat betekent dat ze zijn afgestemd op de leesvaardigheid van een kind. AVI-boeken worden vooral gelezen vanaf groep 2 tot en met groep 7-8. Bekijk hieronder ons diverse aanbod in AVI-boekjes.

AVI boek boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

Welke soorten AVI-boeken zijn er?

AVI-boeken zijn boeken die zijn ingedeeld op leesniveau, zodat kinderen op hun eigen niveau kunnen lezen en zo hun leesvaardigheid kunnen verbeteren. Ook zijn ze speciaal geschreven voor kinderen en zijn ze aangepast aan het niveau van de lezer. Zo bevat een AVI Start-boek weinig tekst en veel afbeeldingen, terwijl een AVI Plus-boek juist veel tekst en weinig afbeeldingen bevat. Hier zijn de verschillende soorten AVI-boeken op een rijtje:

  1. AVI Start: Deze boeken zijn bedoeld voor beginnende lezers en hebben grote letters en veel afbeeldingen om te helpen bij het begrijpen van de tekst
  2. AVI M3: Deze boeken zijn geschikt voor kinderen in groep 3 en hebben meer tekst dan AVI Start-boeken.
  3. AVI E3: Deze boeken zijn bedoeld voor kinderen in groep 4 en hebben meer tekst en minder afbeeldingen dan AVI M3-boeken
  4. AVI M5: Deze boeken zijn geschikt voor kinderen in groep 5 en hebben complexere verhalen en een uitgebreider woordgebruik dan AVI E3-boeken.
  5. AVI E5: Deze boeken zijn bedoeld voor kinderen in groep 6 en hebben nog complexere verhalen dan AVI M5-boeken
  6. AVI Plus: Deze boeken zijn bedoeld voor gevorderde lezers in groep 7 en 8 en hebben de meest complexe verhalen en het meest uitgebreide woordgebruik.

Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende soorten AVI-boeken beschikbaar, maar dit geeft een idee van de verschillende niveaus en soorten boeken die beschikbaar zijn.

Hoe wordt het AVI-niveau gemeten?

Het AVI-niveau van een boek wordt gemeten aan de hand van twee factoren: technische moeilijkheid en begrijpend lezen. Het technische niveau verwijst naar de moeilijkheid van de woorden en zinnen in het boek, terwijl het niveau van begrijpend lezen de complexiteit van de verhaallijn, het plot en de personages meet.

AVI-niveaus worden gemeten door middel van gestandaardiseerde toetsen, zoals de AVI-toetsen of de DMT (Drie-Minuten-Toets). Deze toetsen bestaan uit korte passages van een boek, die de leerling hardop moet lezen. Op basis van de nauwkeurigheid en snelheid van het lezen, kan het AVI-niveau van de leerling worden bepaald.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.