Alle kinderboekjes

Lichtjesboek

Deze boeken, vaak gericht op jonge lezers, bevatten ingebouwde LED-lampjes die delen van de pagina verlichten om een verhaal een extra vleugje magie te geven. De lichtjes zijn zo geplaatst dat ze het verhaal verrijken, de interesse van de lezer te wekken en een unieke leeservaring creëren. Bekijk nu het aanbod lichtjesboeken!

Lichtjesboek boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

Wat is een lichtjesboek?

Een lichtjesboek is een speciaal type kinderboek dat niet alleen illustraties en verhalen bevat, maar ook ingebouwde lichtjes die de afbeeldingen en scènes tot leven brengen. Het verhaal wordt verrijkt door de charmante tekeningen en lichten, waardoor kinderen volledig kunnen opgaan in de wereld van het boek. Lichtjesboeken kunnen over allerlei onderwerpen gaan die kinderen boeien, van dieren en fantasiefiguren tot herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Door de combinatie van tekst, illustraties en lichtjes kunnen kinderen zich beter concentreren en het verhaal beter begrijpen.

Meerdere voordelen

Een lichtjesboek biedt veel voordelen voor kinderen. Ten eerste stimuleren lichtjesboeken de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. De verlichte afbeeldingen en verhalen moedigen kinderen aan om hun eigen verhalen te verzinnen en hun fantasie te ontketenen. Daarnaast bevorderen lichtjesboeken de taalontwikkeling en woordenschat van kinderen. De combinatie van tekst, afbeeldingen en lichtjes helpt kinderen de betekenis van woorden en zinnen beter te begrijpen. Ze leren ook nieuwe woorden en concepten, wat hun taalvaardigheid versterkt.

Hoe helpen lichtjesboeken kinderen leren lezen?

Lichtjesboeken kunnen ook kinderen helpen bij het leren lezen. Door de ondersteunende verlichte illustraties en de herhaling in het verhaal, kunnen kinderen de tekst beter begrijpen en de woorden gemakkelijker onthouden. Het lezen van lichtjesboeken helpt ook bij het ontwikkelen van leesvaardigheid en plezier in het lezen. Kinderen leren op een speelse manier dat lezen leuk is en dat er veel te ontdekken valt in de wereld van boeken.

Voor welke leeftijden zijn lichtjesboekjes het meest geschikt?

Lichtjesboeken zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor de jongste kinderen 4 t/m 6 jaar jaar zijn er speciale lichtjesboeken met grote, verlichte afbeeldingen en weinig tekst. Deze boeken zijn perfect om samen met je kind te bekijken en te bespreken. Sommige zijn ook geschikt als voorleesboek voor baby’s en peuters. Voor oudere kinderen van 7 t/m 9 jaar zijn er lichtjesboeken met meer tekst en complexere verhalen. Over het algemeen vinden kinderen van 10 t/m 12 jaar lichtjesboeken niet zo interessant meer.

Zo kies je een lichtjesboek

Bij het kiezen van een lichtjesboek voor je kind kun je letten op een aantal dingen. Ten eerste kun je kijken naar de leeftijdscategorie en het thema van het boek. Is het boek geschikt voor de leeftijd van je kind en spreekt het thema je kind aan? Daarnaast kun je kijken naar de illustraties, de kwaliteit van het boek en de lichtjes. Zijn de afbeeldingen en lichtjes aantrekkelijk en van goede kwaliteit? Ten slotte kun je letten op de auteur en illustrator van het boek. Heb je eerder goede ervaringen gehad met boeken van deze auteur of illustrator? Als je al eens een boek van hen hebt gekocht, of misschien omdat je het nog herinnert uit je eigen kindertijd, zoals een boek over Dikke Dik of Sesamstraat? Dan is dit waarschijnlijk een uitstekende keuze.

Bestel lichtjesboeken en andere boeken online

Bij Kinderboekjes vind je een breed assortiment aan lichtjesboeken voor kinderen van alle leeftijden. Van klassiekers zoals Jip en Janneke en Nijntje tot moderne boeken zoals Pokémon en Fortnite. Naast lichtjesboeken vind je op onze website ook andere soorten kinderboeken, zoals voorleesboeken, leesboeken en educatieve boeken. Het bestellen is eenvoudig en snel, waarna je het boek binnen enkele werkdagen thuis ontvangt. Zo kun je samen met je kinderen genieten van de mooiste verhalen en illustraties, en help je ze bij het ontwikkelen van hun verbeeldingskracht, taalontwikkeling en leesplezier.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 728 reviews.