Alle kinderboekjes

Voorleesboek

Voorlezen is niet alleen een ontzettend gezellige activiteit om samen te doen, maar het heeft ook nog eens tal van voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Op onze website vind je daarom een ruime selectie van de allerleukste voorleesboeken voor kinderen, zodat er vast ook genoeg exemplaren te vinden zijn die jouw (klein)kind leuk vindt. Verken nu het aanbod voorleesboekjes en kies de leukste uit!

Voorleesboek boeken online kopen
Filteren
Resultaten filteren

Leeftijd

De voordelen van een voorleesboek

Voorlezen heeft ontzettend veel voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Zo vergroot het niet alleen de woordenschat, maar ook de taalvaardigheid en het taalgevoel. Kinderen leren door voorlezen bijvoorbeeld hoe een zin is opgebouwd en hoe verschillende woorden in een zin met elkaar samenhangen. Daarnaast is voorlezen een uitstekende manier om de fantasie van kinderen te prikkelen en hun inlevingsvermogen te vergroten. Door zich in te leven in de personages uit het verhaal, leren kinderen beter begrijpen hoe andere mensen denken en voelen. Ook draagt voorlezen bij aan de ontwikkeling van de concentratie en het luistervermogen van kinderen.

Hoe helpen voorleesboeken kinderen leren lezen?

Voorlezen helpt niet alleen bij de ontwikkeling van de taalvaardigheid, maar ook bij het leren lezen. Door voor te lezen leren kinderen bijvoorbeeld de klanken van letters herkennen en hoe woorden zijn opgebouwd uit verschillende klanken. Ook leren ze hoe interpunctie werkt en hoe je de juiste intonatie kunt gebruiken bij het lezen. Dit zijn allemaal vaardigheden die van pas komen bij het leren lezen en schrijven.

Voor welke leeftijden zijn voorleesboeken geschikt?

Voorleesboeken zijn eigenlijk geschikt voor alle leeftijden, maar het soort boeken dat je voorleest is wel afhankelijk van de leeftijd van het kind. Voor baby’s en peuters zijn prentenboeken met mooie plaatjes en eenvoudige verhalen het meest geschikt. Voor oudere kinderen, zoals 4 tot 6 jaar oud, kun je kiezen voor een boekenserie met grappige of spannende verhalen, zodat de aandacht langer wordt gehouden. Overweeg bovendien welke thema’s en boodschappen je wilt overbrengen aan je kind via het voorleesboek. Wil je bijvoorbeeld een boek over vriendschap of omgaan met emoties? Of misschien een boek dat de fantasie van je kind aanspreekt? Er zijn tal van boeken over verschillende thema’s, dus er is voor ieder wat wils. Kinderen vanaf 7 jaar beginnen zelf met lezen, dus dan kan je kiezen voor een leesboek in plaats van een voorleesboek.

Bekende personages in een voorleesboek

Er zijn tal van bekende personages uit films, televisieseries, strips en boeken die hun eigen voorleesboeken hebben. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Nijntje: Nijntje voorleesboeken zijn kleurrijk en eenvoudig, perfect om jonge kinderen te boeien en hen de magie van lezen en verhalen vertellen te laten ontdekken.
 2. Dikkie Dik: Deze voorleesboeken bevatten geliefde verhalen vol avontuur en humor, waarin de ondeugende oranje kater jonge lezers betovert met zijn grappige streken.
 3. Dora the Explorer: De spannende Dora the Explorer voorleesboeken nemen jonge lezers mee op avontuurlijke reizen, waarbij ze samen met de dappere Dora en haar trouwe aapje Boots mysteries oplossen en nieuwe werelden verkennen.
 4. Winnie de Poeh: Winnie de Poeh voorleesboeken brengen de tijdloze charme van het Bos van Honderd Bunder tot leven, waar jonge lezers worden meegenomen op hartverwarmende avonturen met de lieve beer en zijn vrienden.
 5. Juf Roos: Juf Roos voorleesboeken betoveren jonge lezers met vrolijke verhalen vol kleurrijke avonturen, waarin de enthousiaste juf en haar vriendje Gijs de bekende kinderliedjes tot leven brengen in een feest van spel en plezier.
 6. Piet Piraat: Piet Piraat voorleesboeken nemen jonge avonturiers mee op een spannende zeereis vol piraten, schattenjachten en vriendschap, waarin de dappere Piet en zijn bemanning onverschrokken uitdagende situaties trotseren en onvergetelijke avonturen beleven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bekende personages die hun eigen voorleesboeken hebben. Het is leuk om te kijken of er een voorleesboek beschikbaar is van het favoriete personage van jouw kind. Zo kunnen ze zich nog meer betrokken voelen bij het verhaal en genieten van de avonturen van hun geliefde personages.

Hoe kies je het leukste voorleesboek voor jouw (klein)kind?

Houd rekening met de interesses van jouw kind: Kies een boek dat past bij de interesses en hobby’s van jouw kind. Als jouw kind bijvoorbeeld dol is op dieren, kies dan een boek over dieren. Op die manier zal jouw kind zich meer verbonden voelen met het verhaal en kan hij of zij gemakkelijker betrokken raken. Kies een boek dat past bij jouw voorleesstijl: Sommige boeken zijn geschikt voor interactief voorlezen, terwijl andere beter geschikt zijn voor rustig voorlezen voor het slapengaan. Kies een boek dat past bij jouw voorleesstijl en wat jij en jouw kind comfortabel vinden.

Inspiratie

Het kan lastig zijn om te bepalen welke voorleesboeken jouw (klein)kind leuk vindt. We helpen je daarom graag op weg met enkele voorbeelden van de beste voorleesboeken voor verschillende leeftijden, die vrijwel altijd goed in de smaak vallen.

Voor baby’s en peuters bieden we als eerste suggestie de boekjes over Nijntje van Dick Bruna. Daarnaast doen ook de voorleesboekjes over Bumba van Studio 100 het vaak uitstekend, zowel als de voorleesboeken over Woezel & Pip van Guusje Nederhorst. Zoek je een voorleesboek voor een kind van 4-6 jaar, dan vallen de voorleesboeken over Dikkie Dik waarschijnlijk in de smaak.

Welke soorten voorleesboeken hebben wij in ons assortiment?

Er zijn veel verschillende soorten voorleesboeken beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Prentenboeken: Dit zijn boeken met mooie illustraties en weinig tekst. Ze zijn ideaal voor jongere kinderen die nog niet zo lang aandacht kunnen houden.
 2. Sprookjesboeken: Dit zijn klassieke verhalen die al eeuwenlang worden verteld en die de verbeelding van kinderen kunnen stimuleren. Ze bevatten vaak avontuurlijke elementen en zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden.
 3. Dierenverhalen: Verhalen over dieren zijn erg populair bij kinderen. Ze kunnen helpen om de liefde voor dieren en de natuur te bevorderen.
 4. Avonturenboeken: Deze boeken bevatten spannende avonturen en zijn geschikt voor oudere kinderen die van actie houden.
 5. Verhalen over vriendschap: Dit zijn verhalen die de nadruk leggen op vriendschap en samenwerking. Ze kunnen kinderen helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen.
 6. Grappige verhalen: Dit zijn verhalen die bedoeld zijn om kinderen te laten lachen. Ze zijn ideaal voor jongere kinderen die nog niet zo veel verhalen begrijpen.

We hebben nog veel meer soorten voorleesboeken beschikbaar, en het is aan te raden om verschillende soorten te verkennen en te ontdekken welke verhalen jouw kind het meest interesseren.

Bestel snel en eenvoudig voorleesboeken online via Kinderboekjes

Op Kinderboekjes vind je een breed assortiment voorleesboeken voor verschillende leeftijden en interesses. De voorleesboeken in het aanbod en bevatten de mooiste verhalen en afbeeldingen. Je vind eenvoudig het ideale exemplaar door gebruik te maken van de zoekfilters. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig aangeven hoe oud jouw (klein)kind is en wat zijn of haar favoriete series en karakters zijn, zodat je snel het perfecte voorleesboekje kunt vinden. Naast voorleesboeken bieden we bij Kinderboekjes ook allerlei kinderboekjes aan, zoals ook prentenboeken en leesboeken. Neem in ons volledige assortiment om je te laten inspireren. Bestel eenvoudig en veilig het voorleesboekje online en laat het pakketje al binnen enkele dagen bij jou thuis bezorgen.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 728 reviews.