Alles bekijken

De populairste kinderboekenseries van dit moment

Als je op zoek bent naar een manier om je kind enthousiast te maken over lezen, zijn kinderboekenseries de perfecte oplossing. Deze boeken bieden doorlopende verhalen en personages waar kinderen echt van gaan houden. Bovendien zijn er series voor alle leeftijden en interesses. In deze blog duiken we in de populairste kinderboekenseries van dit moment en geven we je een overzicht van de must-reads voor je kind.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken in je zoektocht naar leuke kinderboeken? Voor welke leeftijd je ook op zoek bent naar een kinderboek, er zijn diverse populaire opties beschikbaar.

Nijntje

Nijntje, het iconische konijntje gecreëerd door Dick Bruna, heeft al decennialang een blijvende impact op de kinderliteratuur. De eenvoudige, maar aantrekkelijke illustraties en de heldere, bondige verhalen spreken jonge kinderen en hun ouders aan. De populariteit van Nijntje-boeken is deels te danken aan hun tijdloosheid en universele thema’s, zoals vriendschap, familie en het ontdekken van de wereld om hen heen.

Deze boeken zijn een ideale manier om jonge kinderen te introduceren tot lezen en kunnen worden gedeeld door meerdere generaties. Nijntje’s internationale bekendheid, met vertalingen in meer dan 50 talen, getuigt van de blijvende aantrekkingskracht van deze geliefde kinderboekenserie.

De Gorgels

De Gorgels is een hartverwarmende en fantasierijke kinderboekenserie geschreven door de Nederlandse cabaretier Jochem Myjer. Het verhaal gaat over het jongetje Melle, die op een nacht ontdekt dat hij een bijzonder wezentje op zijn bed heeft zitten: een Gorgel genaamd Bobba.

Samen met Bobba beleeft Melle spannende avonturen en ontdekt hij de magische wereld van de Gorgels. Deze boeken zijn niet alleen vermakelijk en grappig, maar behandelen ook thema’s als vriendschap en moed. De Gorgels is een uitstekende keuze voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, die zullen genieten van de humoristische schrijfstijl van Myjer en de prachtige illustraties van Rick de Haas.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is een Nederlandse kinderboekenserie geschreven door Paul van Loon. Het verhaal gaat over Dolfje, een jongen die op zijn zevende verjaardag ontdekt dat hij een weerwolf is. De serie behandelt thema’s zoals vriendschap, familie en het omgaan met anders zijn. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en bieden een mooie combinatie van spanning en humor.

Het leven van een Loser

Jeff Kinney’s Het leven van een Loser is een hilarische en herkenbare serie voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het verhaal volgt de belevenissen van Bram Botermans, een middelbare scholier die zijn dagelijkse beslommeringen en mislukkingen opschrijft in zijn dagboek. De serie is geschreven in een mix van tekst en cartoons, wat het lezen extra leuk en toegankelijk maakt.

Harry Potter

Hoewel de Harry Potter-serie al enige tijd geleden is uitgebracht, blijft het een van de populairste kinderboekenseries. Geschreven door J.K. Rowling, volgen deze boeken de avonturen van de jonge tovenaar Harry Potter en zijn vrienden op Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Met thema’s als vriendschap, moed en zelfontdekking, blijft deze magische serie kinderen betoveren. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en bieden een meeslepende leeservaring die hen aanmoedigt om hun verbeeldingskracht te gebruiken.

De Kronieken van Narnia

De Kronieken van Narnia, geschreven door C.S. Lewis, is een klassieke serie die al generaties lang kinderen betovert. De verhalen volgen de avonturen van de Pevensie-kinderen, die door een magische kleerkast het betoverde land Narnia ontdekken. De serie bevat zeven boeken, elk met een uniek en boeiend verhaal, en behandelt thema’s als moed, vriendschap en de strijd tussen goed en kwaad.

Conclusie

De wereld van kinderboekenseries biedt een schat aan leesplezier en ontdekking voor kinderen van alle leeftijden. Met boeiende personages, meeslepende verhalen en waardevolle levenslessen, zijn deze populaire series perfect om de liefde voor lezen bij kinderen aan te wakkeren.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.