Alles bekijken

De top 5 boeken voor een kraamcadeau

Het is altijd heugelijk nieuws wanneer je vriendengroep of familie wordt uitgebreid met een baby. Natuurlijk ga je dan even langs om de kleine even in de armen te nemen en om een beschuit met muisjes te eten. Maar wat is een leuk kraamcadeau om te geven? Ze zullen wel overladen zijn met sokjes, rompertjes en knuffels. Waarom kies je daarom niet voor een leuk babyboekje? Lees door als je benieuwd bent wat de allerleukste boekjes zijn als kraamcadeau.

Voorlezen aan baby’s?

Nu denk je bij jezelf waarom je een kinderboek voor een baby zou kopen, want heeft het wel zin om voor te lezen aan een baby? Het antwoord is ja! Baby’s snappen misschien niet wat je zegt, maar ze kunnen wel reageren op hóe je voorleest. Dit zal ze al zeer vroeg helpen een gevoel voor taal te ontwikkelen. Een boekje cadeau doen als kraamcadeau is dus een geweldig idee. Ze leren dan ook wat een boek is en hoe het aanvoelt. Er zijn bijvoorbeeld vele leuke voelboeken en prentenboeken waarmee kinderen dieren leren herkennen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld leren hoe vacht en veren aanvoelen.

De leukste kinderboeken om cadeau te doen

De grote vraag is natuurlijk wat de allerleukste boekjes zijn om cadeau te doen bij een kraamvisite. We zetten onze top vijf voor je op een rij om je zoektocht wat makkelijker te maken.

Nijntje aanwijsboek

Hoe kan Nijntje nou ontbreken uit een top vijf met babyboekjes? Het Nijntje aanwijsboek is een geweldig boek om als kraamcadeau te doen. Het boek is lekker groot en stevig, schattig en leerzaam voor de allerkleinste lezertjes. Per bladzijde staat er een thema centraal, zoals de boerderij of het verkeer. Kun je het bijtje vinden? Welke is de egel? Met dit soort opdrachtjes leert je kleine plaatjes aanwijzen en welke klank hier bij hoort.

Boek Bumba: Mijn groot zoekboek

Ga met je peuter op ontdekkingstocht in de wereld van Bumba en zijn vriendjes. Kan je peuter Bumba vinden? En de dolfijn? Dankzij dit zoekboek leert je kleine om woordjes en plaatjes te herkennen. Sommige dieren en objecten zijn best goed verstopt, dus het wordt ongetwijfeld een mooie speurtocht voor je peuter! Dankzij het grote formaat van het boek kan hij of zij zich er ook helemaal in verliezen.

Het grote flapjesboek van Kikker

Al meerdere generaties zijn opgegroeid met de verhalen van Kikker. De vrolijke kikker leert peuters in dit vermakelijke boek met meer dan 60 flapjes van alles, variërend van spoorzoeken tot wat de zomer en de winter zijn. In welk huisje woont een bepaald dier? En wat eten kikker en zijn vriendjes het liefste? Het boek is niet alleen een origineel kraamcadeau waar ouders blij van worden, maar helpt ook zonder twijfel de ontwikkelingen van het kindje.

Opa en Oma Pluis

Eén van de favoriete activiteiten van Nijntje is om haar opa en oma Pluis te bezoeken. Haar opa en oma vinden het ook heel leuk als Nijntje op visite komt. Opa heeft daarom speciaal voor Nijntje een step gemaakt en ze krijgt van oma twee koekjes bij de thee. In dit schattige boekje leren kinderen hoe leuk het is om bij oudere mensen op visite te gaan.

Rupsje Nooitgenoeg

Wanneer we het over klassiekers hebben mag Rupsje Nooitgenoeg zeker niet ontbreken! Wie kent hem niet? De kans is groot dat je ouders met dit leuke prentenboek door Eric Carle zijn opgegroeid. Als een klein rupsje kruipt Rupsje Nooitgenoeg uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint hij met eten, maar hij blijft daar maar mee doorgaan. Hij eet zich door allerlei eten heen, tot hij een hele grote dikke rups is. Hierna bouwt hij een huisje, waarna hij eruit komt als een mooie vlinder.

Zo kies je een kinderboek

Je hebt nu een goed idee van welke boeken een goede keuze zijn, maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf op zoek gaan naar een leuk boek. Let er dan wel op dat het boek geschikt is voor baby’s en peuters. De leeftijdsindicatie kun je altijd vinden in de binnenkant van de kaft of op de rug van het boek.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 766 reviews.