Alles bekijken

Het perfecte Sinterklaas cadeau is een kinderboekje

Het is bijna zover! 18 november is de intocht van Sinterklaas en dat betekent maar een ding; hij heeft weer cadeaus bij zich voor alle kindjes. Mocht je nog niet weten wat de Sint en zijn Pieten mee moeten nemen voor jouw kind kan je  eens denken aan een kinderboek! In een tijd van tradities en waar de familie bij elkaar komt kan een goed verhaal extra warmte brengen aan de koude winterdagen. Benieuwd waarom een kinderboek het perfecte Sinterklaas cadeau is? Dat lees je in deze blog.

December kan een hectische maand zijn, met Sinterklaas, Kerst en alle spanning die de feestdagen met zich mee brengen. Denk eens terug aan je eigen jeugd. Grote kans dat je herinneringen hebt van een drukke periode met veel mensen. Juist in deze dagen kan je de rust in huis halen met een mooi kinderboekje. Het is de perfecte manier om samen met je kind een moment van ontspanning te creëren en te ontsnappen naar een wereld vol fantasie. Zo kan je zelfs Sinterklaas boeken cadeau doen, om de feestdag net wat levendiger te maken!

De leukste kinderboekjes als Sinterklaas cadeau zijn

  1. Pokémon boeken
  2. Dikkie Dik boeken
  3. Bumba boeken
  4. Nijntje boeken

Pokemon boeken

Wie kent Ash Ketchum en Pikachu niet? De kleurrijke boeken zijn gebaseerd op de gelijknamige anime (geanimeerde serie) en laten kinderen kennis maken met de leuke personages van de serie. Pokémon zijn kleurrijke wezens die door mensen getraind worden om tegen andere Pokémon te strijden. Grote kans dat je kind al bekend is met de serie, waardoor het de perfecte Sinterklaas cadeau is!

Ben je op zoek naar een Pokémon boek maar ben je zelf niet zo bekend met de serie en haar personages? Dat is echt geen probleem, omdat je met elk Pokémon boek wel goed zit. Zo kan je kiezen tussen spelletjesboeken, doeboeken voor de kinderen die interactie willen of een vakantieboek voor de kerstvakantie!

Dikkie Dik boeken

De kinderboekjes van Dikkie Dik zijn leuk, simpel en bevatten veel herhaling. Hierdoor zijn ze ontzettend fijn om te lezen voor de jongste lezers. Dikkie Dik boeken zijn een leuk Sinterklaas cadeau omdat ze spannend zijn en situaties beschrijven die kinderen ook in het dagelijkse leven mee maken. Zo leren kinderen situaties te herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan, verteld met de kenmerkende humor van de oranje kater.

Dikkie Dik boeken komen in verschillende varianten, maar de populairste zijn toch wel de prentenboeken en voorleesboeken. Dit komt omdat vooral jongere kinderen zullen genieten van de avonturen van Dikkie Dik en de leuke plaatjes bijdragen aan de beleving van het verhaal.

Bumba boeken

Bumba boeken worden geprezen om de unieke verhalen die gevuld zijn met humor, avontuur en levenslessen én de kleurrijke afbeeldingen die erbij worden gebruikt. De avontuurlijke clown gaat graag op reis en ontmoet allerlei interessante mensen en dieren. De kinderboeken van Bumba zijn geschikt als Sinterklaas cadeau omdat ze het meest vrolijke cadeau zijn dat je aan je kind of kleinkind kunt geven. De kleurrijke illustraties zullen ongetwijfeld een lach op het gezicht toveren bij jullie!

Hou wel rekening met de leeftijd van je kind, want de boeken van Bumba wisselen sterk in niveau. Is je kind nog een baby of peuter, dan raden we een prentenboek aan. Als ze al wat ouder zijn kan je een doeboek of stickerboek overwegen.

Nijntje boeken

Wist je dat er al meer dan 120 Nijntje kinderboekjes geschreven zijn? Deze kan eigenlijk niet ontbreken als je op zoek bent naar een cadeautje voor Sinterklaas. De schattige boekjes zijn voornamelijk populair onder baby’s en peuters. Dit komt door de simpele verhalen en prachtige afbeeldingen in de kinderboeken. Nijntje boeken zijn dan ook een geweldige manier om je kind plezier te laten ervaren met misschien wel hun eerste boekje.

De avonturen van het schattige konijn zijn eenvoudig genoeg om aan jonge kinderen voorgelezen te worden. Maar omdat ze ook een onafhankelijk personage is kunnen zowel meisjes als jongens tegen haar opkijken. Eigenlijk staat Nijntje voor de pure onschuld van de kindertijd en leert dezelfde dingen die echte kinderen ook mee maken, zoals leren lopen en schrijven. Vandaar is het een van onze cadeautips voor Sinterklaas!

Met een van deze kinderboekjes als cadeau van Sinterklaas gaat je kind ongetwijfeld een leuke dag hebben 5 december!

Wil je anders echt een bijzonder cadeau geven voor Sinterklaas? We schreven al eerder over het perfecte Sinterklaas boek voor je kind, waarin wij de leukste boeken over Sinterklaas op een rijtje hebben gezet. Perfect voor de aankomende feestdagen!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.