Alles bekijken

Kinderboek held van de maand: Bumba

Bij Kinderboekjes besteden wij elke maand aandacht aan een opmerkelijk kinderboek personage. Deze maand is dat de feestelijke Bumba, de grappigste clown voor kleintjes. Samen met zijn vriendjes Bumbalu, Kiwi de vogel en vele anderen beleeft hij tal van avonturen. Tijdens deze avonturen leren kinderen allerlei nieuwe dingen, die mooi weergegeven zijn in de kleurrijke kinderboekjes van Bumba.

Bumba is in België bedacht maar is inmiddels over de hele wereld te zien. De speelse avonturen en toegankelijke verhalen hebben er voor gezorgd dat Bumba en zijn vriendjes overal geliefd zijn. De avonturen draaien om vriendschap, samenwerking en elkaar helpen. Met de hulp van zijn vriendjes lost Bumba allerlei problemen op.

Voor welke leeftijd is Bumba?

De boeken van Bumba zijn vooral gericht op de jongste lezers. Veel Bumba boeken zijn dan ook gericht op taalontwikkeling of het herkennen van bepaalde vormen en kleuren. Omdat er genoeg terugkerende elementen zitten in de verhalen, zijn de boeken geschikt voor baby’s en peuters. Dit is de leeftijd waarop kinderen namelijk beginnen met dingen te herkennen. De felle kleuren van Bumba dragen hier goed aan bij. Bumba kinderboekjes zijn ook geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Hierin worden de avonturen van Bumba net wat uitdagender en interactiever, waardoor kinderen worden geprikkeld om mee te denken.

De avonturen van Bumba

De wereld van Bumba is een kleurrijk en vrolijk universum. In deze fantasievolle wereld vol leuke personages en gezellige decors, beleven Bumba en zijn vriendjes elke dag nieuwe avonturen. Elk personage heeft zijn eigen unieke eigenschappen en samen zorgen ze voor een leerrijke en vermakelijke omgeving voor de allerkleinsten. De verhalen van Bumba nemen kinderen mee op een ontdekkingsreis waarin vriendschap, humor en educatie centraal staan. Samen maken ze de leukste avonturen mee! Zo gaat Bumba naar het wilde westen in Bumba flapjesboek – in de Far West, helpen Bumba en zijn vriendjes sinterklaas in De helpers van de Sint en mag Bumba een dag bij de brandweer mee lopen!. Elk avontuur biedt nieuwe kansen om te leren en de interactieve aard van het programma zorgt ervoor dat kinderen actief betrokken worden bij het verhaal, waardoor ze spelenderwijs belangrijke levenslessen en basisvaardigheden opdoen.

Wat leert Bumba aan kinderen?

De eenvoudige en interactieve verhalen stimuleren taalontwikkeling en verbeteren hun woordenschat. Zo zijn er voorleesboekjes van Bumba, vol met afbeeldingen die bijdragen aan de creatieve ontwikkeling. Bumba moedigt ook probleemoplossend denken aan, waarbij kinderen worden uitgedaagd om samen met de personages oplossingen te vinden voor de kleine uitdagingen die op hun pad komen. De vriendelijke interacties tussen Bumba en zijn vriendjes leren kinderen over vriendschap, samenwerking en sociale vaardigheden, terwijl de leuke bewegingen en dansjes bijdragen aan de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden. Bumba’s fantasierijke wereld prikkelt de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen, en helpt hen op een begrijpelijke manier emoties en gevoelens te verkennen. Met Bumba worden kinderen op een leuke en betekenisvolle manier gestimuleerd om te leren en te groeien.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 766 reviews.