Alles bekijken

Kinderboek helden van de maand Buurman & Buurman

Helden van de maand voor kinderboeken.nl

Bij kinderboekjes zetten wij elke maand bekende personages in het zonnetje. In de maand maart zijn de helden van de maand het geweldige duo Buurman & Buurman. Dit klunzige maar tegelijkertijd ook erg humoristische duo maken verschillende avonturen mee tijdens het klussen en huishoudelijke taken.

A je to!

Elke dag begint voor Buurman & Buurman met een nieuwe klus, vol goede bedoelingen. Helaas belanden ze telkens in de grappigste situaties. Van het schilderen van een kamer tot het repareren van een lamp, elke activiteit heeft wel een onhandige draai. Het is elke keer weer hilarisch hoe iets zo verkeerd kan uitpakken. Buurman & Buurman blijven alles echter vol enthousiasme en optimisme aanpakken, zelfs als het resultaat uiteindelijk verre van perfect is. De kenmerkende onhandigheid van de buurmannen maakt ieder verhaal weer tot een komisch avontuur. Wanneer de klus dan eindelijk gelukt en klaar is roepen Buurman en Buurman “A je to!!”, dit betekent “klaar”.

 

Wat leren kinderen van de Buurman en Buurman boeken?

De Buurman en Buurman boeken zijn niet alleen erg grappig en leuk om te lezen, maar bieden net als de boeken van Dikkie Dik, Pokémon en Maya de Bij, ook waardevolle leermomenten voor kinderen. Ze ontdekken dat het normaal is om fouten te maken en dat er altijd wel een oplossing te vinden is, zelfs wanneer alles in de soep lijkt te vallen. Daarnaast leren ze om niet ontmoedigd te raken tijdens uitdagende situaties en juist te kunnen lachen. De boeken dragen dus ook aan tot het stimuleren van het vermogen tot creatief en probleemoplossend denken.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 769 reviews.