Alles bekijken

Kinderboekenweek 2023 – Bij mij Thuis!

De Kinderboekenweek is van 4 tot 15 oktober weer in Nederland. Anderhalve week lang staan kinderboeken geschreven in het Nederlands centraal, om kinderboeken te promoten. Dit jaar is het thema Bij mij thuis! met het Kinderboekweek geschenk Ravi en de laatste magie.

Thema Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is terug van 4 tot 15 oktober met als thema Bij mij thuis! Thuis betekent natuurlijk voor iedereen iets anders en dit wordt gevierd. Zo wordt er aandacht besteed aan de verschillen maar ook de gelijkenissen die iedereen heeft bij ‘thuis’. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn en thuis hoeft niet alleen maar in een huis te zijn. Het is een mooi thema om kinderen bekend te maken met de verschillen tussen verschillende mensen, maar ook om na te denken over waarom zij zich ergens thuis voelen. Hoe is het bij jullie thuis en wat maakt van jouw huis een thuis?

Wat is het Kinderboekenweek geschenk?

Ieder jaar wordt er een boek geselecteerd als Kinderboekenweek geschenk. Dit jaar is dat Ravi en de laatste magie  van de schrijfster Sanne Rooseboom. Het is een verhaal over Ravi van 11 jaar oud, die na een ontplofte gasfornuis samen met haar moeder en broertje in een tehuis voor ouderen wordt ondergebracht. Dit is namelijk de enige plek waar haar moeder, die in een rolstoel zit, vrij kan bewegen. Maar de bewoners van het tehuis blijken gepensioneerde tovenaars te zijn. Lukt het Ravi om de machtigste tovenaar met kwade bedoelingen te stoppen? En gaat Ravi zich ooit ergens thuis voelen?

Het Kinderboekenweek geschenk Ravi en de laatste magie is een mooi geïllustreerde kinderboek dat uitlegt dat je ergens thuis voelen meer is dan vier muren om je heen en een dak boven je hoofd. De familiebanden en vriendschappen die Ravi sluit helpen kinderen om hun eigen emoties beter te begrijpen.

Wat is de Kinderboekenweek?

De Kinderboekenweek is bedoeld om aan de hand van een bepaalde thema kinderboeken in de Nederlandse taal te promoten. Boekwinkels door heel Nederland doen mee aan de actie en organiseren leuke evenementen. Je krijgt het Kinderboekenweek geschenk daarnaast bij een aankoop vanaf €13,50 aan kinder- of jeugdboeken. Dit geldt echter alleen voor fysieke winkels en is dus niet van toepassing op aankopen via Kinderboekjes.nl. Scholen kunnen in deze weken extra aandacht besteden aan het Kinderboekenweek thema Bij mij thuis! en ondersteunende lesmateriaal krijgen om dit in de klas te bespreken.

Op Kinderboekjes.nl vind je kinderboeken voor elke leeftijd. Ben je dus op zoek naar een kinderboek dat past bij het thema van de Kinderboekenweek? Kijk dan snel in ons assortiment en leer je kinderen de ware betekenis van ‘thuis’.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.