Alles bekijken

Leuke Koningsdag activiteiten met het gezin

Koningsdag, dé dag waarop Nederland oranje kleurt en we de verjaardag van onze koning uitbundig vieren! Het is een dag vol gezelligheid en nationale trots, waarop het hele land samenkomt om te genieten van leuke activiteiten en festiviteiten. In dit artikel delen we niet alleen ideeën voor Koningsdag-activiteiten met het gezin, maar ook manieren om alvast in de feeststemming te komen.

Koningsdag activiteiten voor jong en oud

Op Koningsdag worden er door het hele land diverse evenementen georganiseerd, geschikt voor alle leeftijden. Denk aan optredens, spelletjes en activiteiten in parken en op pleinen. Van springkussens tot live muziek en sportieve wedstrijden. Duik samen met je gezin de stad in en geniet van een dag vol gezelligheid!

Koninklijke verkleedpartij

Denk je aan Koningsdag dan denk je aan de kleur…oranje! Verkleed je met het hele gezin en dompel je onder in de oranje gekte. Of het nu gaat om oranje monsters, leeuwen of Hollandse helden, er zijn talloze leuke outfits verkrijgbaar die perfect passen bij de feestelijke sfeer van Koningsdag.

Bezoek de vrijmarkt

Een van de meest geliefde tradities op Koningsdag is de vrijmarkt, waar mensen hun spullen verkopen op straat. Het is een fantastische gelegenheid voor kinderen om hun oude speelgoed of zelfgemaakte lekkernijen te verkopen. Naast verkopen, kun je de kinderen natuurlijk ook op pad sturen met een klein zakcentje om zelfstandig te snuffelen en onderhandelen.

Oud-hollandse spelletjes

Breng een vleugje nostalgie in Koningsdag door ouderwetse Hollandse spelletjes te spelen. Denk aan spijkerpoepen, koekhappen of zaklopen. Organiseer een spelletjesmiddag thuis of nodig vrienden en buren uit voor een gezamenlijke activiteit op straat. Dit zorgt niet alleen voor vermaak, maar versterkt ook de banden in de buurt.

Geniet van oranje hapjes

Koningsdag is natuurlijk niet compleet zonder oranje lekkernijen. Trakteer jezelf en je gezin op traditionele lekkernijen zoals oranje tompoucen, oranje donuts en oranje koekjes. Maar ook gezondere opties zoals wortels, sinaasappels en mandarijnen passen perfect bij het thema. Laat de kinderen meehelpen met het maken van deze lekkernijen voor een extra dosis plezier.

Koninklijke kinderboeken

Om alvast in de stemming te komen voor Koningsdag kunnen jullie samen genieten van koninklijke kinderboeken. Duik in de magische wereld van koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen met deze leuke kinderboeken!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.