Alles bekijken

Nationale Voorleesdagen 2024

Books Tips

Wat zijn de nationale voorleesdagen?

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot 3 februari en worden georganiseerd door Stichting CPNB. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan kinderen centraal en worden zowel ouders als kinderen gestimuleerd om extra tijd achter een boek door te brengen. Het evenement richt zich vooral op peuters en kleuters, want je kan niet te vroeg beginnen met lezen! Bovendien wordt ieder jaar een prentenboek gekozen als Prentenboek van het Jaar dat zich onderscheidt door zijn bijzondere verhaal of illustraties.

Prentenboek van het jaar

Dit jaar is het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen ‘Help! Een verrassing!’ geworden. Dit boek gaat over August en Suus. Agust houdt helemaal niet van verrassingen en is het liefst aan het lezen, luieren of mooie dingen aan het maken. Suus Eekhoorn, zijn beste vriend, is dol op rennen, springen en wilde dingen doen. Echter gaat de fantasie van August met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net wanneer je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Ieder pagina lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

De leukste prentenboeken 2024

Voorlezen is van zichzelf al een magisch moment, maar het juiste kinderboekje kan dit nog veel mooier maken. Tussen al die verschillende prentenboeken kan het lastig kiezen zijn. Met deze lijst van leukste prentenboeken 2024 is het een stuk makkelijk om een leuk kinderboekje te vinden om uit voor te lezen.

Een jaar met de uil

De kat van Monet

Umi de zeemeermin telt tot tien

Met beer naar school

De grote kleine prinses

Dikkie Dik Winterbibbers

De Nationale Voorleesdagen zijn niet alleen een kans om de pracht van boeken te vieren, maar ook om de positieve impact van voorlezen op de ontwikkeling van kinderen te erkennen. Laten we deze dagen aangrijpen om samen te komen, te lezen en de vreugde van verhalen te delen. Want in de wereld van een goed boek is er altijd ruimte voor avontuur, verwondering en bovenal een blijvende band tussen voorlezer en luisteraar. Op Kinderboekjes vind je de leukste voorleesboeken voor tijdens de Voorleesdagen, dus neem snel een kijkje en bereid je vandaag nog voor op de Nationale Voorleesdagen!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 728 reviews.