Alles bekijken

De beste kinderboeken voor de herfst

kinderboeken gestapeld op elkaar in de herfst

In het najaar zitten je kinderen waarschijnlijk een stuk meer binnen als in de zomer. De bladeren vallen en bomen binnen prachtig te kleuren. Maar het betekent ook kortere en vooral koudere dagen, waardoor je kinderen waarschijnlijker vaker thuis zullen zijn. Voor de kleintjes die een verbeeldingskracht zonder grenzen hebben zijn herfstboeken een fantastische manier om meer te leren over dit seizoen. Met dit in gedachten hebben wij op Kinderboekjes.nl een selectie gemaakt van de beste kinderboeken over de herfst.

Moemim – Laat in november

De herfst loopt ten einde en de winter hangt al in de lucht. In Moemin- Laat in november besluiten enkele oude bekenden van de Moemins ieder apart dat het weer eens tijd wordt voor een bezoek aan de Moeminvallei. De kleine Toft, Filifjonka, de Hemuul, Snuisterik, Miezel en een vergeetachtige oude man die zichzelf Krakkemikkel noemt, komen zowat tegelijk bij het huis van het Moemingezin aan. Maar de Moemins zijn vertrokken zonder een bericht achter te laten. De bezoekers wachten op hun komst en proberen intussen aan elkaar te wennen. Toch blijft de Moeminvallei op een of andere manier de Moeminvallei, ook als de Moemins zelf er niet zijn. Laat je kinderen op ontdekkingstocht gaan met de unieke humor, raadsels en diepgang die de Moemins reeks zo bekend heeft gemaakt.

Klincus Boomschors – De heer van het vuur

Het is herfst in het Grote Bos. Klincus kan zijn geluk niet op: het is zijn verjaardag, en voor de eerste keer wordt het een feest, helemaal zoals hij dat wil! Yuki, Glyn en de eekhoorn Ryllo zijn nog maar net aangekomen of de open plek wordt ingenomen door dikke rook. Wat gebeurt er? De vier vrienden trekken meteen op onderzoek uit. Vlakbij woedt een verschrikkelijke brand, die het bos aan het vernietigen is. Het ziet ernaar uit dat de ergste dreiging voor Loofrijk, de stad in de bomen, bezig is werkelijkheid te worden: alles dreigt in as te worden gelegd. Klincus moet absoluut iets ondernemen … maar wat?
Klincus Boomschors – De heer van het vuur is geschikt voor wat oudere kinderen, denk aan 10 t/m 12 jaar, door thema’s zoals bosbranden. Het is een mooie boek waarin verteld wordt over de veranderingen in het bos gedurende de seizoenen en het belang van voorzichtig zijn op de natuur om ons heen.

Mijn eerste zoekboek – herfst

Het is het begin van de herfst. Mila en Simon helpen papa in de tuin met het bijeenharken van de blaadjes. Dan komt mama naar buiten. ‘Zullen we een wandeling in het bos maken?’ vraagt ze. Mijn eerste zoekboek – herfst heeft schattige tekeningen die het verhaal makkelijk te volgen maken. Met eenvoudige opdrachten worden kinderen uitgenodigd om in dit boek de herfst te ontdekken. De vraagjes die elke pagina terug komen bevorderen het observatievermogen van je kind.

Een klein beetje bang

Wezel is bang voor de storm, voor de harde wind en de hagel. Dus verstopt hij zich op een veilige plek. Maar dan komt hij Mol daar tegen, en die leert hem dat hij eigenlijk helemaal niet zo bang hoeft te zijn voor de regen en de wind. Een leuk boek over de herfst én vooral het overwinnen van je angsten. Dit boek is geschikt voor peuters om ze te leren dat bang zijn niet iets ergs hoeft te zijn, maar juist iets om van te leren.

Als het weer slechter begint te worden kan je nog steeds uren vermaak bieden aan je kinderen. Binnen het ruim assortiment op Kinderboekjes vind je altijd de perfecte kinderboek voor jouw kind. Gegarandeerd tegen de laagste prijs.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 766 reviews.