Alles bekijken

De leukste kinderboeken voor kleuters

Op 4 jaar oud halen kinderen heel veel informatie uit hun omgeving. Kleuters zijn op een bijzondere moment in hun leven dat tussen ontdekking en groei staat. Kinderboekjes spelen een grote rol in deze ontwikkeling. Kinderboeken voor kleuters zijn dan ook boeken waar steeds nieuwe woorden in voorkomen, er gespeeld wordt met zinsopbouwen en de afbeeldingen bijdragen aan een sterke verbeeldingskracht. Wat zijn nou de leukste kinderboeken voor kleuters? Hieronder lees je onze selectie van de leukste kinderboeken voor kleuters.

Dit zijn de leukste kinderboeken voor kleuters

  1. Disney boekenclub – Bambi
  2. Donald Duck – Donalds stinkdag
  3. Paw Patrol – De pups redden de weerpuppy
  4. Buurman en Buurman Kleurboek

Disney boekenclub – Bambi

Wie kent het prachtige verhaal van Bambi niet? De boeken van Disney boekenclub laten de jongste lezers kennis maken met alle bekende sprookjes, op een speelse en toegankelijke manier. De Disney Boekenclub – Bambi is niet anders en stelt kinderen Bambi, Stampertje en Bloempje voor.

Ga terug naar je eigen kindertijd met het tijdloze verhaal van Bambi. In het boek komen mooie thema’s zoals vriendschappen en familie terug en leren kinderen samen met de personages over groei.

 

Donald Duck – Donalds stinkdag

Het is weer een mooie dag in Jippiedal. Donald is zijn motorboot aan het poetsen als zijn maag begint te knorren. Het is tijp om een hapje te gaan eten! Maar iemand anders heeft ook trek. Opeens duikt er een meeuw omlaag….

Donald Duck is waarschijnlijk iedereens favoriete mopperkont. Lees alles over Donalds stinkdag in dit leuk kinderboekje voor kleuters, gevuld met grappige illustraties op elke pagina. Hierdoor worden kinderen direct meegenomen in het verhaal en zullen ze zich tot het einde afvragen hoe zijn avontuur afloopt.

 

Paw Patrol – de pups redden de weerpuppy

Grote kans dat jouw kleuter ook helemaal gek is van Paw Patrol. De zes heldhaftige pups hebben namelijk een betoverende werking op jonge kinderen, waardoor ze maar niet genoeg van kunnen krijgen.

In dit spannende boek kinderboek van Paw Patrol redden de pups de weerpuppy tijdens een avondje kamperen.Net zoals in de Nickelodeon serie draait het verhaal om samenwerken en elkaar helpen, wat er ook gebeurt. Het is dus een super leerzaam kinderboek voor kleuters!

 

Buurman en Buurman Kleurboek

A je to! Buurman & Buurman houden wel van een potje kleuren op zijn tijd. Dit boek staat vol grappige kleurplaten van allerlei gezellige of onhandige situaties waarin de Buurmannen terecht komen. Wil jij alles een mooi kleurtje geven? Pak dan snel je verf, stiften of kleurpotloden en ga snel aan de slag!

De grappige duo Buurman en Buurman zijn al jaren niet weg te denken en bieden ook in kinderboeken voor kleuters veel vermaak en plezier. Een kleurboek is de perfecte manier voor kleuters om op interactieve manier iets te leren over alledaagse situaties.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 766 reviews.