Alles bekijken

De leukste kinderboeken voor peuters

Wanneer je kind 2 jaar oud is beginnen ze zich steeds meer uit te drukken. Het kan zomaar zijn dat de eerste woordjes al gezegd worden! De peuter fase is er een van ontdekken, dingen herkennen en emoties beter begrijpen. Kinderboeken voor peuters helpen kinderen om hun woordenschat uit te breiden en helpt ze om de wereld om ze heen beter te begrijpen met herkenbare verhalen. Maar wat zijn nou de leukste boeken voor peuters? Dat zijn kinderboeken die een perfecte combinatie van grappig, speels en leerzaam zijn! Hieronder lees je onze selectie van de leukste kinderboeken voor peuters.

Dit zijn de leukste kinderboeken voor peuters

  1. Bumba flapjesboek – Wat ben jij flink!
  2. Kiekeboe! Waar is Sinterklaas?
  3. Nijntje in de bibliotheek
  4. Dikkie Dik – Speelt spelletjes

Bumba flapjesboek – Wat ben jij flink!

Een van de leukste boekjes voor peuters zijn de boeken van Bumba! In ieder verhaal leert de clown, samen met zijn vrienden, nieuwe dingen die herkenbaar zijn voor peuters. In het Bumba flapjesboek Wat ben jij flink! is het niet anders. Bumba leert zijn vriendje Babilu hoe hij zich netjes moet gedragen, wat zorgt voor een leuk en interactief boek over goede manieren.

Kiekeboe – Waar is Sinterklaas?

Help, Sinterklaas is verdwenen. Net voordat Sinterklaas samen met zijn Pieten naar ons land moet vertrekken is hij nergens meer te bekennen. Waar is hij toch gebleven? Verstopt hij zich misschien in de keuken? Of plukt hij mandarijntjes in de boomgaard? Kijk snel onder de flappen om te zien of je het goed hebt.

De Kiekeboe! serie is een van de favoriete kinderboeken serie voor peuters, door de interactieve elementen en kleurrijke illustraties. Kiekeboe – Waar is Sinterklaas laat kinderen op een speelse manier kennis maken met de feestdagen die we met zijn allen vieren, terwijl ze worden uitgedaagd om zelf na te denken.

Nijntje in de bibliotheek

De boeken van Nijntje zijn ondertussen wereldbekend en laten kinderen in elk deel weer een stuk van de wereld om zich heen beter begrijpen. In dit deel mag Nijntje in de bibliotheek mee helpen om de boeken op de juiste plek neer te zetten. Maar zou een boek over bloemen echt naast de plantenbak horen?

Nijntje is niet voor niks een van de meest bekende personages uit kinderboeken voor peuters. De verhalen zijn laagdrempelig en makkelijk te begrijpen, maar laten kinderen ook op ontdekkingstocht gaan in het boek.

 

Dikkie Dik – Speelt spelletjes

Dikkie Dik, de oranje kater, speelt graag met zijn vriendjes en heeft het liefst heel de dag door plezier. Maar soms gaat het, net zoals in het echte leven, even mis en dit boek laat heel mooi zien dat dat niet erg is. Een speelse en leerzame kinderboekje voor peuters, waarin Dikkie Dik spelletjes speelt die kinderen ook kunnen spelen.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 722 reviews.