Alles bekijken

Dit zijn de leukste Nijntje boeken

Nijntje is een klein, wit konijntje dat in 1955 door Dick Bruna is bedacht. Nijntje is een populaire figuur in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een echt merk. Er zijn Nijntje-producten zoals knuffels, kleding, pyjama’s, boeken, speelgoed, schoolspullen en nog veel meer. Er is zelfs een Nijntje-museum in Utrecht! Nijntje is populair vanwege haar schattige uiterlijk en haar vriendelijke karakter. Ze is een echte lieverd en altijd bereid om anderen te helpen. De avonturen van Nijntje zijn zeer divers en helpen kinderen om vele onderwerpen beter te begrijpen, waarbij het verhaal altijd perfect aansluit op de belevingswereld van het kind. Benieuwd wat de meest populaire Nijntje boeken zijn? We zetten ze voor je op een rij, dus lees zeker door.

Nijntje is een echte klassieker onder de kinderboeken en dat is niet voor niets. Nijntje is namelijk erg schattig en daarnaast leert de lezer in elk boek een belangrijke les. Bovenal zijn de boeken van Nijntje gewoon heel leuk om te lezen! Kinderen kunnen zich goed verplaatsen in Nijntje en leren door haar avonturen veel over het leven. Zo leren kinderen bijvoorbeeld hoe ze moeten omgaan met vreemden of hoe ze moeten opletten als ze ergens naartoe gaan. In de verhalen gaat Nijntje meestal op avontuur en maakt ze allerlei leuke belevenissen mee. Ben je op zoek naar leuke kinderboeken? Nijntje boeken mogen zeker niet ontbreken.

De meest populaire avonturen van Nijntje

Benieuwd welke Nijntje-boeken het meest populair zijn? We zetten ze hieronder voor je op een rij. Wanneer je Nijntje-boeken voor je kind wilt gaan kopen heb je aan deze titels een goed startpunt:

Nijntje gaat naar school

Nijntje gaat naar school is een leuk kinderboek over een klein konijntje dat naar school gaat. Nijntje is een beetje verlegen en vindt het spannend om naar school te gaan. Maar als ze eenmaal op school is, vindt ze het heel leuk. Er is een juf die heel aardig is en er zijn leuke vriendjes en vriendinnetjes. Nijntje leert veel nieuwe dingen en heeft heel veel plezier op school.

Nijntje verhuist

Nijntje is een klein konijntje dat in het boek Nijntje Verhuist samen met haar vriendjes en vriendinnetjes in een nieuw huis gaat wonen. Ze zijn allemaal erg enthousiast over het nieuwe huis en maken er meteen een gezellige boel van. Nijntje is erg blij met haar nieuwe huis en vriendjes en bedankt iedereen voor hun hulp bij het verhuizen.

Nijntje op vakantie

In dit boek gaat Nijntje met haar vriendjes op vakantie naar het strand. Ze gaan met de bus en de trein. Ze zitten in een huisje aan zee en gaan naar het strand, de dierentuin, het pretpark en het museum. Het is een leuk boek om te lezen voor kinderen vanaf 3 jaar.

Nijntje in het bos

Nijntje is een klein konijntje dat in het bos woont. Het bos is een grote plek waar Nijntje veel avonturen beleeft. Soms is het bos spannend, maar meestal is het gewoon leuk. Nijntje ontmoet er allerlei dieren die allemaal iets bijzonders hebben

Nijntje in het park

Het boek Nijntje in het park gaat over het konijntje Nijntje dat graag in het park speelt. Ze vindt het leuk om in het gras te rollen en door de bloemen te rennen. Op een dag ontmoet ze een vogel die haar vertelt over de verschillende dieren in het park. Nijntje leert veel nieuwe dingen over de dieren en besluit om hen allemaal beter te gaan leren kennen. Het boek is leuk voor kinderen van alle leeftijden en geeft een leuke introductie in de natuur.

Nijntje op de boerderij

Nijntje op de boerderij is een leuk boek voor kleine kinderen. Het verhaal is eenvoudig, maar leerzaam. De prenten zijn kleurrijk en aantrekkelijk voor kleine kinderen. Het boek kan helpen bij het leren van nieuwe woorden en begrippen over dieren en de boerderij.

Nijntje in het ziekenhuis

Nijntje is een klein konijntje dat in het ziekenhuis ligt. Haar vriendjes, Karel en Pieter, mogen haar opzoeken. Omdat Nijntje ziek is, mag ze niet naar buiten. Maar dat vindt ze niet erg, want ze heeft het heel erg naar haar zin in het ziekenhuis. Er is een heleboel te doen en te ontdekken. En ze krijgt heel veel aandacht van de verpleegsters en de artsen. Nijntje vindt het fijn dat ze haar vriendjes mag zien, maar ze is ook blij als ze weer naar huis mag.

Meer lezen

Wil je meer lezen over kinderboeken? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs:

Koop de leukste kinderboeken, van babyboekjes tot boeken voor tieners, voor de kleinste prijzen op Kinderboekjes.nl!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.