Alles bekijken

Kinderboek held van de maand: Ash Ketchum

Kinderboeken held van de maand Pokémon trainer Ash

Bij Kinderboekjes willen we elke maand een geliefde personage net wat extra aandacht geven. Deze maand is dat Ash Ketchum, de hoofdpersonage van de serie Pokémon. In de kleurrijke wereld van Pokémon gaan kinderen samen met hun Pokémon vrienden op pad om unieke wezens te vangen, elk met hun eigen speciale krachten en persoonlijkheden. Tijdens hun reis staan vriendschappen, moed en zelfontdekking centraal.

Gotta catch em all

Wanneer je denkt aan Ash, met zijn kenmerkende rode pet, komt waarschijnlijk direct zijn trouwe vriend Pikachu in gedachten. Deze gele Pokémon is een van de vele fascinerende wezens die door mensen getraind kunnen worden voor spannende gevechten tegen andere Pokémon. Onze Kinderboekjes held heeft zichzelf namelijk voorgenomen om de allerbeste Pokémon trainer ter wereld te worden, een droom die hem en zijn vrienden over de hele wereld voert op een reis vol uitdagingen, vriendschappen en onvergetelijke ervaringen.

Wat leert Pokémon kinderen?

Een van de kenmerkende aspecten van de serie zijn de vele verschillende Pokémon, die allemaal een eigen persoonlijkheid hebben. Het is een speelse manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten personen en culturen. Daarnaast krijgen de personages vaak te maken met slechteriken die hun willen dwarsbomen en moeten ze creatieve oplossingen bedenken om ze te verslaan. Wat er ook gebeurt, Ash en Pikachu geven nooit op! Het is een mooie les voor de jonge lezers en kijkers. Omdat de serie gericht is op jonge kijkers zijn de hoofdpersonages zelf ook vrij jong. Hierdoor maken ze persoonlijke ontwikkelingen mee die erg herkenbaar zijn en waarschijnlijk ook in de belevingswereld van hun fans passen.

Net als onze eerdere helden Maya de Bij en Dikkie Dik is Ash Ketchum niet meer weg te denken uit het hart van kinderen en volwassenen. Grote kans dat jij ook vroeger naar zijn avonturen hebt gekeken! Met de nieuwe boekjes van Pokémon kan je jouw kindertijdherinneringen delen met je kinderen en samen nieuwe herinneringen maken.

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 603 reviews.