Alles bekijken

De leukste kinderboeken als kraamcadeau

Books Tips

Bij het verwelkomen van een nieuw familielid of wanneer vrienden een kindje krijgen, is het gebruikelijk om langs te gaan met een cadeautje. Maar wat moet je geven? Geef een origineel kraamcadeau: een kinderboekje! In deze blog lees je waarom een boek een goed cadeau is en welke boeken ouders blij maken.

Waarom een kinderboek als kraamcadeau?

Een kinderboek voor een baby kopen? Waarom zou je dat doen, als het kindje nog helemaal niet kan lezen? Toch is er een belangrijke reden om dit te doen: het kindje krijgt op jonge leeftijd al kennis met een boek. Zo leren ze wat een boek is en hoe een boek aanvoelt. Er zijn verschillende boeken die kinderen helpen bij hun ontwikkelingen. Bijvoorbeeld voel- en prentenboeken, waarmee kinderen dieren leren herkennen.

Het is ook bewezen dat je niet te vroeg kunt beginnen met voorlezen. Kinderen leren hierdoor woorden en klanken herkennen en ze leren om zich te concentreren. Ook op emotioneel vlak hebben kinderen baat bij boeken. Door het luisteren naar verhaaltjes leren ze emoties herkennen en hoe ze hiermee om moeten gaan. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken ontwikkelen zich veel sneller en beter dan andere kinderen.

De leukste opties

Het kopen van een geschikt kinderboek als cadeau kan een pittige uitdaging zijn. Gelukkig hebben alle boeken een leeftijdsclassificatie waardoor je de zoektocht beperken kunt tot boeken die geschikt zijn voor baby’s. Wij helpen je op weg door een selectie te maken van de leukste kinderboeken die je als cadeau kunt doen.

Baby ziet…

Baby ziet… is een kartonnen boekje voor baby’s vanaf 3 maanden oud. Het boekje is geschreven en geïllustreerd door de Belgische kunstenares Griet Dupont. Het boekje heeft contrastrijke illustraties in zwart-wit en felle kleuren die speciaal zijn ontworpen om de visuele waarneming van baby’s te stimuleren. De illustraties zijn herkenbaar voor baby’s en tonen objecten en dieren uit hun directe omgeving, zoals een bal, een auto, een poes en een hond. Het boekje is ontworpen om de visuele, cognitieve en emotionele ontwikkeling van baby’s te bevorderen en is daarom een populair cadeau voor kersverse ouders. Baby ziet… is een eenvoudig maar effectief boekje dat de zintuigen van baby’s prikkelt en hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen stimuleert.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg is een bekend personage uit het gelijknamige kinderboek van Eric Carle. Het verhaal gaat over een hongerige rups die zich een weg eet door allerlei soorten voedsel, totdat hij uiteindelijk verandert in een mooie vlinder. Het boek is geliefd bij vele kinderen vanwege de kleurrijke illustraties en het herkenbare thema van groeien en veranderen. Rupsje Nooitgenoeg is een klassieker die generaties lang is gelezen en blijft inspireren.

Opa en oma Pluis

Opa en Oma Pluis zijn twee personages uit de populaire kinderboekenreeks van Nijntje, geschreven en geïllustreerd door Dick Bruna. Opa Pluis is een vriendelijk en wijs konijn die altijd tijd heeft voor zijn kleinkind Nijntje. Hij deelt graag zijn kennis en ervaringen met haar en leert haar belangrijke levenslessen. Oma Pluis is een zorgzaam en liefdevol konijn die heerlijke maaltijden kookt voor haar familie en vrienden. Ze is altijd bereid om anderen te helpen en te steunen wanneer dat nodig is. De karakters van Opa en Oma Pluis zijn zo geliefd vanwege hun warmte, humor en wijsheid en blijven nog steeds favoriete personages van vele kinderen en volwassenen wereldwijd.

Boek Bumba: Mijn Grote Zoekboek

Dit is een interactief prentenboek voor jonge kinderen. Het boek is gebaseerd op de populaire televisieserie Bumba, waarin de avonturen van de clown Bumba en zijn vrienden centraal staan. In dit zoekboek worden kinderen uitgedaagd om op elke pagina een aantal voorwerpen en personages te vinden. Het boek zit vol kleurrijke illustraties en verborgen verrassingen die de verbeelding en de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Het is een ideaal boek voor ouders om samen met hun kinderen te lezen en te ontdekken en zo de ontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Het grote flapjesboek van Kikker

Het grote flapjesboek van Kikker is een interactief kinderboek gebaseerd op de geliefde verhalen van Max Velthuijs over Kikker en zijn vrienden. Het boek bevat kleurrijke illustraties van Kikker en zijn vrienden in hun dagelijkse avonturen, zoals picknicken, vliegeren en spelen in de regen. Het bijzondere aan dit boek zijn de vele flapjes die op elke pagina verstopt zitten. Kinderen kunnen deze flapjes optillen om te ontdekken wat er achter schuilgaat, zoals een verjaardagstaart of een schattige egel. Het boek biedt kinderen niet alleen urenlang leesplezier, maar stimuleert ook de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Het grote flapjesboek van Kikker is een onmisbaar boek voor elke fan van Kikker en zijn vrienden.

Algemene tips

Heb je al een idee welk kinderboek je als kraamcadeau wilt geven? Als je nog op zoek bent naar een leuk boek, dan is het belangrijk om erop te letten dat het geschikt is voor baby’s en kleuters. Het kan ook handig zijn om te weten wat de interesses van het kind zijn, alhoewel baby’s nog niet veel besef hebben van de wereld. Je kunt wellicht kijken hoe het kindje reageert op bepaalde plaatjes en kleuren. Het is het beste om dit aan de ouders te vragen, omdat zij het kindje dagelijks zien en hierin meer inzicht hebben.

Koop de leukste kinderboeken, van babyboekjes tot boeken voor tieners, voor de kleinste prijzen op Kinderboekjes.nl!

De waardering van kinderboekjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 774 reviews.